Poznań - Berlin rowerem? EuroVello
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Posty [ 2 ]
Posty [ 2 ]
Strony 1
Strony 1
Strony 1
Temat: Poznań - Berlin rowerem? EuroVello
Witam
Nie wiem gdzie taki post umieścić - tutaj jakoś najbardziej m pasuje:)
Pytanie trochę lamerskie ale snuję plany na przyszły sezon rowerowy - miała być trasa Poznań - Wrocław ale pozmyślałem nad trasą do Berlina i pojawił się problem.
Nic na temat długości trasy i jej przebiegu znaleźć nie mogę (pewnie źle szukam:).
Tysiące unijnych oficjalnych stron gdzie szlak jest namalowanym obrazkiem w JPG?
No przecież to skandal!!!!
Ślad samej trasy znalazłem ale ona prowadzi z Galaway do Moskwy i gdy próbuję go obrobić - przyciąć i pomierzyć komputer mi się zawiesza
Będę wdzięczny za pomoc w postaci śladu Poznań - Berlin lub odnośnika do jakiejś sensownej strony internetowej.
Może ktoś z forowiczów przejechał tę trasę i wie ile to km? jakie wrażenie? Jaki rower najlepiej zabrać? Szosówka chyba odpada (a byłoby najszybciej), trecking? MTB?
Moje założenia co do trasy wyglądają tak chciałbym tam dojechać i o ile będę miał siłe wrócić do domu pociągiem, chyba że połącze to z rodzinnymi wakacjami i będę pił niemieckie piwo aby pozbyć się zakwasów i uzupełniał składniki odżywcze jedząc turecki kebab
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
znalazłem taką krótką internetową wzmiankę która chyba daje "obraz " trasy:
berlin - sulęcin - 160 km
sulęcin - poznań 150 km
Jak dla mnie temat nadal aktualny chociaż 300 km nie wiem czy dam radę " na raz"
_________________________________________________________________________________________
Mój pierwszy post i od razu taki chaotyczny 3 dni szukałem i nie znalazłem dzisiaj po założeniu tematu na forum... pach :-) i jest
http://www.bikemap.net/en/route/1366250 … 19/terrain
Zdaję sobie sprawę, że " na wejściu " narobiłem bałaganu wiec temat można chyba usunąć żeby nie zaśmiecać forum.
Ostatnio edytowany przez profaner (24-10-2013 07:36:36)
Odp: Poznań - Berlin rowerem? EuroVello
Hej,
post nie zaśmieca więc jak najbardziej zostaje
Niestety nie mamy tego śladu jeszcze - mam nadzieję, że jak tylko uda Ci się trasę pokonasz, zdasz nam relację!